To meget populære kortspil på nettet

I denne artikel vil vi gennemgå 2 forskellige kortspil. Det ene er 7-kabale og det andet er hjerterfri. Det ene spil er et spil for kun én person hvorimod det andet spiler for primært 4 spillere. Ens for dem begge - og generelt alle kortspil er, at uanset hvor god en dag du har - så kan du ikke gøre noget ved det, hvis du ender med dårlige kort. Uanset hvor taktisk og flot du spiller, så er der ingen garanti for sejr, hvis du hele tiden modtager dårlige kort.

7-kabale

Lad os lægge ud med, at skrive lidt om 7-kabale - for hvorfor er det så populært? Fordi det er et rigtig, rigtig godt spil! 7 Kabale er en af de bedste spil i verdenen, og har eksisteret i særdeles mange år. Hvis vi skal gå i detaljer, så er der faktisk fundet tidsskrifter fra 1700-tallet, hvor 7 kabale (solitaire på engelsk), bliver nævnt i. Det bliver nævnt i tyske tidsskrifter.

7 Kabale kan spilles online, såvel som offline. Som du nok kan regne ud, så eksisterede internettet jo ikke i 1700-tallet, hvilket betyder at spillet også kan spilles uden internettet.

7 Kabale er et kortspil, så derfor er det eneste du behøver faktisk bare et dæk kort. Du starter med at lægge 1 kort, med forsiden op ad, derefter 1 kort med bagsiden op af, og et kort med forsiden op ad ovenpå, og sådan fortsætter du til du har 6 kort med bagsiden opad, og et kort med forsiden op ad. Således:

 • 1 kort med forsiden op
 • 1 kort med bagsiden ned ad + 1 kort med forsiden op ad
 • 2 kort med bagsiden ned ad + 1 kort med forsiden op ad
 • 3 kort med bagsiden ned ad + 1 kort med forsiden op ad
 • 4 kort med bagsiden ned ad + 1 kort med forsiden op ad
 • 5 kort med bagsiden ned ad + 1 kort med forsiden op ad
 • 6 kort med bagsiden ned ad + 1 kort med forsiden op ad

Derefter smider du resten af kortende op ved siden af med bagsiden op ad, og derefter vender du 1, eller 3 kort af gangen, for at se om nogen passer sammen.

Det er nemt, og det er et særdeles godt spil. Held og lykke med det.

Hjerterfri

Der findes dog også andre gode kortspil online - ét af dem er hjerterfri. Hjerterfri er et spil der normalt spilles af 4 spillere - men som faktisk kan spilles af op mod 6 personer. Reglerne i hjerterfri er som sådan simple nok, men det er et taktisk spil der kræver, at man tænker sig om før man blot spiller sine kort.

Hvad går hjerterfri ud på?

Hjerterfri er et spil for primært 4 personer. Der er dog mange forskellige varianter af spillet online. Den variant vi taler om i denne artikel er dog den variant hvor der er 4 spillere. Spillet går i alt sin enkelthed ud på, at enten komme af med alle sine hjerter og spar dame. Alternativt kan du samle alle hjerter og spar dame og derved tildele de andre spillere points.

Men hvad betyder alt det her? Jo, ser du - hjerterfri er ét af de få spil der handler om, at få så få point så mulig. Herunder kan du se en lille liste over hvilke point der tæller i hjerterfri.

 • Hvert hjerte: 1 point hver (13 point i alt)
 • Spar dame: 13 point

Som du nok kan regne ud, så spilles der om 26 points. Man spiller som regel til 100 point. Den der først rammer 100 point taber spillet.

Der er 2 måder at få point på i spillet.

 1. Du tager et stik med en hjerter eller spar dame = du får point.
 2. Én af de andre spillere får ALLE 26 point (alle hjerter og spar dame) - dette resultere i, at den pågældende spiller får 0 point. Det interessante er så, at HVER af de andre spillere modtager 26 point.

Netop det faktum, at du kan få point og give point på denne måde er et twist der gør, at der pludselig er en del taktik i spillet. Det gælder altså om, at spille sine kort rigtigt. Du kan læse meget mere om taktik og regler via linket i artiklen.
Held og lykke med begge spil.