Kender du det når du har hund?

Hvis du har en hund kender du sikkert det at den skal luftes, og leges med for at hunden kan få brugt noget energi men hvordan kan du gøre dette på nogle alternative måder? Herunder vil der komme en lille guide til alternative måder at aktivere hunde - eksempelvis din schæferhund, shih tzu eller afghansk mynde.

  • Når du vågner kan du lukke din hund ud, og så give den morgenmad udenfor. Altså med det menes der at hvis du normalt giver hun maden i en skål så vil hunde kunne forbrænde langt mere energi ved at skulle lede efter maden udenfor, for at hunden skal kunne lede efter maden udenfor skal du kaste den, så hunde maden ligger spredt på jorden. Så kan din hund få lov til at snuse sig frem til maden og derved bruge noget mere energi. Dette er også en rigtig gode måde at få hunden til at snuse på.
  • I stedet for at gå en tur med hunden i snor så kan du tage din hund med ud i en hunde skov for der kan du slippe den fri og så kan din hund rende rundt uden snor og derved løbe frem og tilbage og snuse i skovbunden som også gør at den vil blive mere træt.

Hunde bliver mere trætte hvis de for lov at bruge alle deres sanser så derfor er det sundt for dem at være i en skov hvor der er mange lyde og masser af dufte det hjælper rigtig godt på aktivering af hunde.