Hvad kan man opleve når man besøger Grønland?

Grønland er et fantastisk sted - desværre er der ikke ret mange danskere der har oplevet det og ej heller kommer til det. Det skyldes desværre, at Grønland er et dyrt land, at besøge.

Grønland har omkring 57.000 indbyggere og er lidt større end den jyske by Vejle. Hele Grønlands areal derimod, er langt større end Danmark. Grønland er omtrent 50 gange større end Danmark, hvilket må siges, at være en del. Hvis vi snakker om det isfri areal af Grønland, så er tallet ikke helt så højt, omend stadig meget højt. De isfri areal af Grønland er hele 9 gange større end hele Danmark.

Hvis man alligevel i sin levetid, skulle få muligheden for, at besøge Grønland, så er det sådan, at der er så mange seværdigheder og aktiviteter, at en uge eller 2 slet ikke er nok - og oplevelserne er oplevelser for livet.

Oplevelser i Grønland

Der er aktiviteter som snescooter, heliskiing, vandring i snesko. Man kan besøge de varme kilder, klatre i gletsjere eller prøve slædehundeløb. Der er så mange ting, man ikke kan i Danmark, at det er hele turen værd.

Dyr i Grønland

Der er så mange dyr i Grønland og selvom mange af dem også kan ses i Danmark, så er der alligevel nogle dyr der skiller sig ud. Vi kan eksempelvis nævne isbjørnen, moskusoksen, polarulven, polarræven og sneharen.

Det er ikke just de almene dyr i Danmark. Der er også mange hvaler - herunder narhvalen, blåhvalen - som i øvrigt er verdens største hval - faktisk hele verdens største dyr. Den kan veje op mod 130 tons og blive 30 meter lang. Dens hjerte er på størrelse med en Fiat Punto - så det er altså et massivt dyr vi har med, at gøre her.

Hvorfor bliver der i denne artikel skrevet "i Grønland" og ikke "på Grønland"

Det kan diskuteres hvorvidt det er korrekt eller ej, selvom dansk sprognævn siger, at begge er korrekt. Det er sådan, at alle øer bliver nævnt med "på" i Danmark. Man siger "på langeland", "på samsø", på "kreta" - så alle øer i verden er med "på". Grønland er verdens største ø, så derfor vil mange mene, at "på Grønland" vil være mest korrekt.

Nogle mener dog, at man viser Grønland respekt ved at sige "i Grønland" eller "i Island" fordi man på den måde, så anerkender, at det er 2 selvstændige områder. Det anerkender ArtikelDB selvfølgelig