Findes der skorpioner i Danmark, hvad spiser de og hvor giftige er de egentlig?

Lad os starte med et af de helt store spørgsmål! Findes der skorpioner i Danmark? Svaret er: Nej. Det gør der ikke. Der findes nogle små skorpionlignende dyr - de hedder mosskorpioner. Det er dyr der har små klosakse som en skorpion, men de har ikke den livsfarlige hale, med giftbroden.

Hvor mange skorpioner findes der?

Spørgsmålet er en kende bredt, men hvis vi nu nedskalerer det til skorpion-arter - så findes der omtrent 1.500 verden over. Det er dog et meget løst tal, idet at tallet stiger hele tiden. Alt efter hvilke kilder du finder på internettet, så svinger tallet mellem 1.500 og 2.000 skorpion-arter, så i virkeligheden bør vi måske blot skrive "minimum 1.500".

Hvad spiser sådan nogle skorpioner?

De spiser mest insekter, edderkopper og smådyr som eksempelvis en mus eller en lille rotte. Der er dog nogle påstande om, at kaniner også er blevet byttedyr - omend det hører til sjældenhederne.

Hvor mange unger får en skorpion?

Et sjovt faktum er, at på engelsk så hedder små skorpionunger faktisk "scorplings", hvilket vi reelt set også kunne kalde dem herhjemme også, da det egentlig fortæller meget godt, hvad det er - plus så er det også et sjovt navn.

Når det kommer til antallet af yngel på kuld, så svinger det rigtig meget. Nogle gange føder de 5 unger, andre gange langt over hundrede.

Hvor giftig er sådan en skorpion?

En skorpion kan være rigtig giftig, men det svinger enormt meget - det kommer meget an på hvilken skorpion-art der er tale om. Men ud af de ca. 1.500 skorpion-arter, så er der omkring 25 der kan slå et voksent menneske ihjel med giften.

Hvordan jager en skorpion

En skorpion ser meget dårligt, så det er ikke fordi, at den har syn som en musvåge. Det er sådan, at en skorpion har nogle følere på underkroppen, der rører jorden og derved kan mærke kemiske bevægelser. Endvidere har en skorpion også nogle fintfølende hår på benene som mærker vibrationer og bevægelser, således, at den kan lokalisere et bytte på lang afstand.

Til trods for, at skorpionen ser pivhamrende dårlig - så er det en fabelagtig jæger.