En Shih tzu er en ægte skødehund

Der findes rigtig mange hunderacer. I Danmark er Shih tzu én af de mest populære hunderacer. Det skyldes formentlig, at det er en forholdsvis lille hund der er nem, at have med at gøre. Det er en hunderace der ikke vejer mere end 4.5-8 kilo og den bliver ikke meget højere end 20-28 cm.

En Shih tzu egner sig både til førstegangsejere såvel som den erfarne hundeejer. Det er en livlig og energisk hund, der dog til tider godt kan være lidt stædig. Udover dens forholdsvis lille ramme, hvad er det så der er så tiltrækkende ved den lille hund? Jo, ser du - det er en rigtig skødehund!

Det er en hund der er fremavlet alene med det formål, at holde sin ejer og familie med selskab. Den er hengiven og kærlig overfor alle familiemedlemmer. Det er en hunderace der vil følge efter dig, langt størstedelen af tiden - også på toilettet.

Det er en hunderace som oprindeligt stammer fra Tibet, Kina. Det er en hunderace der har eksisteret i hundredvis af år. Shih tzu blev dog først rigtig kendt i 1930 hvor den blev anerkendt i AKC - senere blev den også anerkendt i FCI (1969).

Det er optimalt, at man starter allerede fra tidlig hvalp, at træne sin Shih tzu. Den er nemlig en meget selvstændig og uafhængig - hvilket egentlig blot betyder, at den godt kan lide, at gå sine egne veje. Det er faktisk en intelligent hunderace - men ofte har den svært ved, at overbevise andre om det - det skyldes netop dens stædighed.

Hvis du har dyr i forvejen og overvejer, at anskaffe dig en Shih tzu, så skal du være opmærksom på, at den som udgangspunkt godt kan trives fint med andre dyr, hvis den bliver opvokset med dem - men der findes undtagelser. Som med så mange hunderacer, så kan nogle hunde skille sig ud fra mængden, så man bør altid holde et vågent øje med sine dyr når de er sammen.

Det er en hunderace der normalt elsker børn og er hengiven overfor dem. Her er det dog vigtigt, at notere at børnene skal lære hvordan man omgås en hund som Shih tzu. Det er en lille hunderace og der skal ikke nødvendigvis så meget til for, at skade hunden. Derudover så kan en Shih tzu godt finde på, at nappe hvis den føler sig stresset eller truet.

En Shih tzu er en dejlig hund som tilpasser sig nøjagtigt dét miljø dens ejer ønsker.