Det kan være svært, at vælge den rigtige hund

Hunden er jo menneskets bedste ven siges det. Det er nok ikke helt ved siden af. Det pelsede, pjuskede og glade familiemedlem der altid giver en varm velkomst, så snart du træder ind af døren. Hunde er mere populære end nogensinde før, hvilket også medfører et vist ansvar, når det kommer til, at udvælge det nye familiemedlem.

Forskellige hunderacer til forskellige hundeejere

Det er vigtigt at pointere, at alle hunderacer er forskellige ligesom med mennesker. De har alle hver deres personlighed. Dog kan man sige, at de forskellige hunderacer har mange ens udgangspunkter. Hvis vi tager schæferhunden som eksempel, så vil man opleve at stort set alle schæferhunde er intelligente, lydhøre og utrolig loyale.

Dog vil der være personlige træk ved hver schæferhund - nogle elsker måske at kæle mere end andre, nogle er måske ikke lige så gode til, at være alene som andre schæferhunde.

Med det sagt, så er der lige så mange forskellige mennesker og her skal man overveje kraftigt hvilken type hund man er på udkig efter. Det er nemt, at udpege en flot, sød og dejlig hund når den er hvalp. Schæfer-hvalpe, Beagle-hvalpe, Border Collie-Hvalpe og Puddel-hvalpe er alle ganske nuttede og bedårende når de er små.

Men når de bliver ældre, så begynder de lige så stille at kræve mere. De vil stadig være nuttede og bedårende, men det er hunderacer der kræver en del ift. motion, opdragelse og også pleje.

Læs eventuelt også Tid til et nyt, pelset familiemedlem? Kom godt fra start

Det anbefales helt sikkert, at du ikke blot kigger på DBA, Guloggratis samt andre steder hvor hunde sælges uden, at lave lidt research først. Når man gennemgår de her annoncer på siderne, så vil man uden tvivl falde over alverdens lækre og dejlige hunde/hvalpe der er klar til afhentning.

Men for både din og hundens skyld, bør du finde ud af om den specifikke race er noget for dig. Hvis det er en blandingshund, så bør du ligeledes finde ud af hvilke gener denne hund har.

Konsekvens ved at anskaffe sig en hunderace der i virkeligheden ikke balancerer med dit privatliv

Når man anskaffer sig en hund, så skal man huske på følgende: Hunden er en del af dit liv. Men du er hele hundens liv. Det er meget sigende. En hund - alt efter hvilken race der er tale om - udlever i langt de fleste tilfælde ikke sin ejer.

Du er hele hundens liv. Du har anskaffet dig en følgesvend. Et familiemedlem der vil elske dig ubetinget - det kræver at der tages ansvar.

Hvert år vil hundeinternater landet over modtage adskillige hunde, fordi ejeren ikke magtede opgaven. Selvfølgelig er der reelle årsager til, at man bliver nødt til, at skille sig af med sin hund, hvilket man selvfølgelig også skal huske på.

Dog sker det alt for ofte, at hunde lander på internater fordi ejeren blev grebet af øjeblikket. En sød og nuser hund på et par kilo er nu 1 år efter blevet til en vildbasse på 25 kilo.

Uden at skulle gentage det for meget, så er det altså vigtigt, at man tænker sig rigtig, rigtig godt om inden man begiver sig ud i køb af hund. Der findes som skrevet før, rigtig mange hunderacer og det er vigtigt, at finde den der passer til lige netop dig.

Så hvilke ting skal man tænke over inden man køber sig en hund?

Herunder kan du se en liste vi har sammensat. En liste over ting man bør tænke over inden man køber en hund. Der findes sikkert flere ting man bør tænke over end dem der står på listen, men som udgangspunkt er følgende liste godt, at have med i bagagen.

  • Hunde er for livet! En sætning siger det hele: Hunden er en del af dit liv, men du er hele hundens liv.
  • Hunde kræver tid! Når man anskaffer sig en hund, så kræver den tid. Alt efter hvilken race der er tale om så kræver det tid i form af motion, opdragelse, leg og eventuel pelspleje
  • Hunde koster penge! Det koster penge at have hund. For det første så koster det jo noget, at anskaffe sig en hund. For det andet så koster en hund jo penge i løbet af dens levetid. Mad, legetøj, hundesnore, vaccinationer, eventuel medicin og eventuelle dyrlægeregninger for ikke at nævne forsikringer.
  • Hunde og børn! Har du børn, så skal du helt sikkert finde en hunderace der er god til børn.
  • Har du i forvejen andre dyr? Det er ikke alle hunderacer der er gode til andre dyr som f.eks katte, mus, slanger mm.
  • Vær sikker på, at du rent faktisk ønsker en hund! Pas på, at du ikke bliver grebet af øjeblikket. Det kan være nemt, at blive forelsket i en lille vovse. Men er det virkelig dét du vil?

Med ovenstående liste så har du et godt udgangspunkt når det kommer til, at vælge et nyt familiemedlem. Hunde er elskværdige og fantastiske. Træf de rigtige valg fra start. Held og lykke med det.