Lav en kostplan når du vil opnå et vægttab, det kan betale sig!

30. December 2015

Hvis du vil tabe dig, så kan du med fordel drage nytte af en eventuel kostplan. Mange bliver forskrækket af tanken om at de nu skulle til at følge en plan, når de vil tabe sig, men faktum er at mange måske endda finder ekstra motivation til vægttab, når de følger et program.

En kostplan til vægttab, er ikke meget anderledes i forhold til andre kostplaner, som man normalt lægger. Forskellen er egentlig bare at denne gerne skulle indeholde færre kalorier, end en normal og alsidig kostplan.

Sådan skal du tænke når du skal lave kostplanen

Mange tror fejlagtigt, at man absolut skal have en masse grøntsager, frugter og ris. Mange tror ligeledes at røde bøffer, skinkeschnitzeler, kartofler, lasagne og kager er bandlyst - men det er forkert.

Det er helt op til dig selv hvad du vil spise - det eneste du skal tænke på er at spise mindre end det du forbrænder, og selvom det er nemmere sagt end gjort, så er det ikke destro mindre sådan det fungere.

Hvis du finder dit ligevægtsindtag, og ved hvor mange kalorier du må spise hver dag, så kan du på den måde udregne hvert måltid. F.eks er jeg på nuværende tidspunkt på en diæt, og håber på at ramme et stort vægttab på 24 kilo, men jeg hader havregryn til morgenmad! Jeg vælger derfor at spise lidt usundt til morgenmad, i form af choco rise, og jeg taber mig altså stadig. Jeg ved at jeg indtager nogle flere kalorier om morgenen, men på den anden side, så ved jeg også at jeg får en god dag. Der er ikke noget værre end at spise noget man simpelthen ikke bryder sig om.

Derfor...

Når du skal lægge en kostplan, så skal du bare tænke dig godt om, og bruge det antal kalorier du har til rådighed, og bruge disse på den måde du selv ønsker. Det er naturligvis klart at du bliver mere mæt hvis du laver en kostplan, der indeholder mange proteiner, og mange fibre.

Lav gerne en kostplan, hvor du dagligt skal spise 5-6 måltider. Måltiderne vil være som følger: Morgenmad, mellemmåltid, middagsmad, mellemmåltid, aftensmad, og så måske et sidste mellemmåltid.

Mellemmåltiderne kan bestå af et æble, en pære, en gulerod eller andet i den stil. Når du deler måltiderne op i 5, eller 6, så mindsker du en eventuel sult, da du spiser noget oftere end du ellers ville gøre.

MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |