Gråspurv, føde, fakta og information mm. om Gråspurven

30. December 2015

I Danmark er Gråspurven en af de mest talrige ynglefugle. Hannen har en sort hageplet, der om sommeren bliver større og derved breder sig, så pletten rager ned på brystet. Størrelsen af den sorte plet er et status-symbol - En form for magt, hvilket vil sige at skulle 2 Gråspurve komme op og toppes, så viger Gråspurven med den lille plet for hannen med den større plet. Gråspurvens næb skifter farve hvert år. Om vinteren er næbet gult, mens det om sommeren bliver sort.

Gråspurven lever over det meste af hele verdenen. I 1800-taller blev Gråspurven indført i Nord- og Sydamerika, New Zealand og Australien, for at Europæiske indvandrere kunne føle sig hjemme.

Et Gråspurvepar forbliver sammen hele livet igennem.

Gråspurven lever stort set kun af insekter,frø og korn. Om sommeren lever den hovedsaligt af de nævnte insekter, hvorimod om vinteren lever den af frø og korn. Gråspurven står ikke i vejen for at finde føde på foderbrættet, og spiser også gerne husdyrfoder, hvis dette skulle findes på dens jagt.

Fakta om Gråspurven

  •     Gråspurven kan veje op mod 35 gram(normalt 20-30 gram)
  •     Gråspurven påbegynder sin ynglen i en alder af 1 år
  •     Gråspurven kan blive op mod 15 cm lang.
  •     Gråspurven har et vingefang på 21-26 cm.
  •     Gråspurven udruger normalt 2 kuld æg om året
  •     Gråspurven lægger normalt 3-6 æg per kuld
  •     Gråspurven tager omkring 10-14 dage om at udruge sine æg
  •     I Danmark bor her mellem 500.000 og 1.000.000 Gråspurve
MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |