Musvåge, fakta, træk og føde. Info om Musvågen

30. December 2015

Musvågen er den mest udbredte rovfugl i Danmark. Musvågen er lidt større end en Krage, hvilket gør det til en mellemstor rovfugl. Musvågen ses ofte i svævende tilstand, hvor den bevæger vingerne meget lidt, idet at den bruger varme og opadgående luftstrømme til at flytte sig med.

Musvågen er faktisk udbredt i hele Europa, bortset fra det nordvestlige Skandinavien. I Danmark forekommer og bosætter den sig over hele landet, dog ikke så meget i store byer og skovløse områder. Musvågen elsker et åbent landskab, hvor åbne marker og enge hører med.

Musvågen foretrækker at bygge sin rede i et højt træ, idet det kan holde fjenderne på afstand. Musvågen lever primært af smågnavere og ådsler. Ådsler finder Musvågen ofte nær motorveje, hvor trafikdræbte dyr, kan blive til middag. Man ser oftest Musvågen siddende på pæle eller i træer, hvor den kigger intensivt efter et bytte.

Voksne Musvåger foretrækker at blive i landet hele året, hvorimod ungfuglene drager mod Holland, Nordfrankrig og Belgien.

Musvågen er en fredet art, og har været det siden 1967.

Fakta om Musvågen:

  •     Musvågen kan opnå en længde på hele 54 cm.
  •     Musvågen kan veje op mod 1,5 kg. (men normalt 550 – 1.200 gram)
  •     Musvågen er yngleklar i en alder af 3 år.
  •     Musvågen udruger 1 kuld om året
  •     Musvågens kuld er normalt på 2-4 æg.
  •     Musvågens rugetid varer i omkring 35-40 dage.
  •     Musvågens Vingefang kan blive op til 128 cm.
MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |