Spis maven flad, spis dig slank

30. December 2015

Når man snakker om at spise maven flad, så handler det i bund og grund om at spise sig til et vægttab, og ikke træne eventuelle kilo væk. Det er nemlig sådan at det er muligt at spise sig slank, i stedet for at skulle svede sig halvt ihjel i et træningscenter. Måden det fungere på er simpelthen ved at lære at tælle kalorier.

Hvad er kalorier?

Hurtigt opridset er en kalorie energi. En kalorie er defineret som den energi der kræves til opvarmning af 1 gram vand 1 grad celsius fra 14,5 °C til 15,5 °C.

Kalorier bruges i den her sammenhæng (vægttab), som en energiudmåling baseret på den energi du bruger dagligt, kontra den energi du bør indtage dagligt for at tabe dig. Læs videre, det er ikke så kompliceret endda.

Hvordan finder jeg ud af hvor mange kalorier jeg bruger dagligt?

Det er forholdsvis simpelt. Du bruger et "måleværktøj", i form af en beregner der kan beregne ligevægtsindtag. Der findes en del af disse rundt omkring på internettet. Beregnerne er dog kun god som en rettesnor, da man aldrig rigtig vil kunne stole 100% på tallet, da vi mennesker er forskellige.

Hvad så nu når jeg har fundet mit ligevægtsindtag?

Ja, så er det tid til at pågynde det med at tælle kalorier. At tælle kalorier er nemt, hvis man ved hvordan man gør - men sådan er det jo med alting.

På de fleste madvarer er der en markat på enten forsiden, eller bagsiden, hvorpå der står hvor mange kalorier der er per 100g, af den pågældende varer.

På æbler, pære, andre frugter og grøntsager, som man køber i supermarkedet står der sjældet noget på, men det kræver dog blot en hurtig søgning på internettet for at få værdien på den pågældende vare.

Hvordan bruger jeg "det at tælle kalorier", til at tabe mig med?

Jo, nu kommer vi til det sjove. Hvis dit ligevægtsindtag er 2.500 kalorier dagligt, så vil du være i stand til at spise 2.500 kalorier om dagen uden at tabe på. hvis du derimod vælger at spise 2.000 kalorier dagligt, så er du 500 kalorier i underskud om dagen, hvilket vil resultere i at du på en uge er 3.500 kalorier i underskud, som er lig med at du vil tabe dig 500 gram (et halvt kilo).

7.000 kalorier = 1 kilo fedt.
9.000 kalorier = 1 kilo fedtvæv.

Du skal altså igennem en periode være 7.000 kalorier i underskud for at tabe dig 1 kilo, på vægten. Hvis dit ligevægtsindtag er på 2.500, så vil du altså hvis du spiser 2.000 kalorier dagligt i løbet af 2 uger tabe dig 1 kilo.

Er du en del overvægtig, kan du indtage mindre end de 2.000 kalorier - eksempelvis 1.500 kalorier dagligt, hvilket vil resultere i et vægttab på 1 kilo i ugen, og så går det altså stærkt.

Du skal nu tænke dig godt om...

Hvis du eksempelvis vælger at spise 1.500 kalorier om dagen, så lyder det måske af meget, men det er det bestemt ikke, hvis ikke du spise rigtigt.

Målet må være at spise så meget for 1.500 kalorier om dagen som man kan, uden at være sulten, og det kan kun lade sig gøre hvis man tænekr sig om.

Du kan vælge at spise 2 brugere på mcDonalds, og så er dine 1.500 kalorier altså brugt op, eller du kan vælge at spise sundt mad som salat, kylling uden skind, kalkun, og andet fedtfri mad, og derved spise meget mere, end du ville gøre ellers.

Du lære stille og roligt hvordan du spiser mest, for mindst antal kalorier, for hvis du føler dig sulten, så har du spist forskert, og må moderere dig lidt. Dette kan gøres på mange måder.

Eksempler på måder man kan sænke sit kalorieindtag på...

  • Når du spiser et stykke franskbrød eller et stykke rugbrød, drop da smørret.

  • Drop mayonnaisen eller remouladen.

  • Spis halvt af det du plejer at ville, hvilket betyder at hvis du normalt ville smide 2 striper mayonnaise på din mad - så nøjes da kun med én.

  • Lær at lave fedtfrie, eller fedtfattige sauce, således at når du endelig spiser lidt fed, at du så mindsker dit kalorieforbrug mest muligt.

Held og lykke med det hele.

MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |