Bartenderens tricks - sådan laver du en Rom Collins

30. December 2015

Sådan laver du en Tom Collins

Her er endnu en kort gennemgang af en klassisk cocktail som Flexbars bartendere ofte laver når de er ude på job.

Denne læskende drink er et godt valg til både mænd og kvinder og med få små ændringer kan man opnå en hel ny drink.

Det er ikke intentionen med dette indlæg at gå ind på alle de forskellige officielle og uofficielle navne på de forskellige versioner af denne drink. Intentionen er derimod blot at give en ide om hvordan du kan arbejde med de  forskellige råvarer som er tilgængelige for dig i din hjemmebar eller til firmafesten hvor du selv eller din kollega er bartender.

Først en forklaring af hvordan du laver en Tom Collins

  • 4 cl. Gin
  • 10 cl. Sour.
  • Danskvand


Fremgangsmåden

  • Is – fyld et highball glas op
  • Hæld Gin og Sour i en shaker
  • Shake indholdet
  • Hæld indholdet fra shakeren over i glasset
  • Top med danskvand
  • Pynt med en citronskive

 
Det er vigtig i denne drink og generelt når du benytter sour, at du bruger hjemmelavet sour og ikke et blandingsprodukt, da det giver det bedste resultat.


Hvordan kan du ændre din Tom Collins ?

Som udgangspunkt kan du ændre spiritussen og din topping i drinken. Dog er det at foretrække at holde fast i sour mixen, da det er selve kroppen i denne drink. Du kan ligeledes tilføje frugtlikør og bitters med stor succes.

Der findes opskrifter hvor der er brugt whisky i stedet for Gin, hvilket gør drinken til en John Collins. Der er faktisk tale om en hel familie af Collins alt afhængig af spiritustypen.

En lækker version af den klassiske Tom collins er med et tvist af hindbær til kvinderne og eller et dash af angostura bitters til mændene.  Her er det igen din fantasi som bartender der sætter grænser.

MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |