Quickguide til god Espresso

30. December 2015

Har du været ude at investere i en espressomaskine, men ved du ikke hvilke forhold der spiller ind for brygningen af en god kop espresso, så er her en quickguide: 

Kaffebønner:
Til en espresso er det anbefalet man bruger en mørkristet kaffebønne.

Malning af kaffebønner:
Kaffebønnerne skal males så de ca. er ligesom granuleret sukker.

Stampning:
Man skal stampe med et tryk på ca. 15 kg.

Bryggetryk:
Trykket skal ligge på ca. 8-9 bar. 

Dette var en kort gennemgang af de forhold som man skal være opmærksom på når man skal brygge en god kop espresso på sin espressomaskine.

Så er det bare at komme i gang, velbekomme :)

 

MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |