Hjemmelavet is med ismaskine

30. December 2015

Hjemmelavet is er noget der tager kegler. I takt med at de store ismærker har vundet indpas i Danmark (Häagen-Daaz og Ben & Jerry's) er der kommet mere fokus på at kunne lave en god hjemmelavet is. I princippet er det jo nemt at lave is. Man fryser en væske og det er så det. Det er naturligvis ikke altid man synes det er tilstrækkeligt at gøre det på den måde. Når man søtter sig ind i det er der mange forskellige varianter af hjemmelavet is. Grundlæggende for dem (næsten) alle er at de ikke skal krystallisere når de fryses. Vi har alle spist en is der har været krystalliseret . der kommer sådan nogle mærkelige iskrystaller i isen og som ikke er særligt behagelige at få ind i munden. Når man laver "håndlavet" is er det derfor vigtigt at man rører i sin is mens den fryser, ideelt set er det hvert kvarter man skal røre det rundt så man undgår iskrystallerne og derved får en bedre og mere cremet is. Hvis ikke man vil lave det manuelt skal man have en ismaskine som sørger for at røre i din ismasse mens den fryser den.

MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |