Opbevaring af uåbnet rødvin

30. December 2015

Det er vigtigt at du opbevarer din rødvin rigtigt inden du åbner den. Hvis en rødvin opbevares forkert, kan det gå ud over vinen. Nogle er så heldige at have en vinkælder med apperater til at måle fugtighed og temperatur, men det behøver man faktisk ikke for at kunne opbevare sin vin på ordentlig vis.

Du bør først og fremmest gemme flaskerne i et mørkt rum. Har du ikke et mørkt rum, kan du vikle et stykke stof omkring, så lyset ikke når ind til flaskerne. Nogle vinflasker har UV stråling beskyttelse, men det er ikke alle. Hvis vinen – selv når den er uåbnet – får for meget uv-stråling, vil den få en dårlig lugt og derfor også en dårlig smag.

Den bedste temperatur for opbevaring af uåbnet vin er 12 grader. Et termometer er ikke ret dyrt, og det kan hurtigt være pengene værd. Det vigtigste er dog, at der ikke er store temperatursvingninger, hvor vinen ligger. Undlad derfor at gemme vinen i køkkenet, hvor temperaturen, på grund af komfur og ovn, tit går op og ned.

Du bør sørge for at flaskerne ligger ned, så proppen er i konstant kontakt med vinen. Hvis proppen ikke gøres fugtig af vinen bliver den tør, og den vil ikke isolere vinen. Dermed bliver vinen gammel. Tænk eksempeltvist over at købe et hygrometer, så du hele tiden kender fugtigheds niveauet, for der må heller ikke blive for fugtigt, da der så kan danne sig skimmelsvamp på flasken og etiketten kan falde af.

Som du kan se kan du sagtens opbevare uåbnet vin hjemme. Et par ideer til opbevaringssteder kunne være under sengen, under sofaen eller i et skab, du ikke bruger så tit.

MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |