Ægte whisky og bourbon, hvad er forskellen

3. Juli 2018

Forskellen mellem whisky og bourbon

Mange er usikre på forskellen whisky og bourbon. Forvirringen skyldes, at bourbon er en form for whisky, men ikke alt whisky,  kan kaldes bourbon.

Det er et krav for whisky, at den har en alkoholprocent på 40% og er mindst tre år gammel. Derudover skal den lagres i egefade.

Whisky fremstilles i hele verden, men det er især den irske og skotske whisky, som er kendt i resten af verden, mens bourbon er en fællesbetegnelse for amerikansk whisky.

En ægte bourbon skal overholde en række krav for retten til sit navn, hvilket sikrer den særegne smag. Disse krav dikterer både indholdet, destilleringen og fermenteringen. Blandingen skal således indeholde minimum 51 % majs, og den skal destilleres, så der er 80 % alkohol i forhold til den totale volumen.

Sidst, men ikke mindst, er det et krav, at den fermenteres i forkullede og nye egetræsfade. Her bidrager egetræsfadende med den karakteristiske røgede smag.

Der er ingen minimumskrav for alderen på en bourbon, men den skal være lagret i minimum 2 år før den kan kaldes Straight Bourbon.

Læs her om de dyreste whiskyer der er solgt gennem tiden

MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |