Der kommer flere veganere i Danmark

3. Januar 2018

Derfor vælger flere en vegetarisk eller vegansk livsstil

Som nævnt i introen er der hovedsageligt 3 grunde til at flere vælger kødet fra: Dyrevelfærd, sundhed eller miljø. For mange er det samtidig en blanding af de 3 grunde, der får dem til at træffe et valg om at lægge deres livsstil om.

En vegetar, er en person der ikke spiser kød eller fisk, mens en veganer heller ikke spiser mad, der kommer fra dyr, herunder mælk, honning og æg. En af de største grunde til at flere vælger en vegetarisk eller vegansk livsstil handler om at de ikke føler de kan stå inde for, hvordan vi behandler dyrene i industrien, og derfor vælger de at skære de madprodukter fra, hvor der har været dyr involveret i processen.

Når det kommer til miljøet er produktionen af kød en af de største syndere inden for CO2 udledning, og der er derfor mange der vælger at skære kød fra af hensyn til miljøet.

Og så er der det sundhedsmæssige aspekt. Det er meget omdiskuteret hvorvidt en vegansk eller vegetarisk kost er sundere eller ligefrem usundere end en traditionel kost med kød og mælkeprodukter. Der er ikke nogle undersøgelser, der direkte viser nogle resultater, der kan hjælpe os med at afgøre hvorvidt en vegansk kost.

Sund kost handler også meget om, hvordan du spiser. Du kan som veganer godt leve af cola og pomfritter, hvilket bestemt ikke vil være en sund kost. På samme måde kan du som kødspiser leve af fast food, og derfor er det meget forskelligt, om man lever sundt som henholdsvis veganer eller kødspiser.

 

Det er blevet nemmere at være veganer

I takt med at der er flere der vælger en vegetarisk og vegansk livsstil, bliver det også nemmere og nemmere at leve vegansk og vegetarisk da der løbende kommer et større udvalg af vegetariske og veganske produkter i supermarkederne.

I dag findes der fx et hav af forskellige køderstatningsprodukter, som fx vegetariske bøffer lavet på kikærter eller veganske pølser lavet på seitan. Der er derfor gode muligheder for at finde lækre produkter. Samtidig bliver det nemmere og nemmere at få fat i produkterne. For 5 år siden skulle du hen til specialbutikker for at få fat i fx vegetariske pølser, men i dag har mange supermarkederne som fx Meny og Kvickly ofte et stort udvalg af veganske produkter. Så du kan som veganer sagtens lave fx veganske pølsehorn.

I december 2017 kunne Naturli’ Foods også fortælle om lanceringen af deres Naturli’ Hakket, der er et produkt der ligner og, efter sigende, skulle smage som hakket oksekød. Der er dermed kommet endnu et erstatningsprodukt, som gør det nemmere at tage en kødfri dag, eller måske vælge kødet helt fra.

Samtidig bliver det også nemmere og nemmere at finde gode produkter, der kan erstatte forskellige mælkeprodukter. Nærmest alle supermarkeder i dag har et udvalg af plantemælk, mens du i større butikker fx kan finde erstatning for fløde, yoghurt samt andre mælkeprodukter.

Det bliver derfor nemmere og nemmere at leve vegansk og vegetarisk, og det er også med til at gøre at flere vælger at starte en vegetarisk eller vegansk kost.

 

 

 

 

vegetar

veganer

kost

livsstil

MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |