Skal du lave en dessert med smeltet chokolade?

21. November 2017

Der er utalligrige af dessert, hvor man skal benytte smeltet chokolade som ingredienser eller til pynt til at pifte desserten lidt op. Eksempelvis i juletiden, når man skal til at lave konfekt med sine børn, skal man bruge den lækre chokolade i smeltet tilstand til at dække over sine marcipan-kreationer. Hvor børnene er ivrige efter at dryppe sine kreationer i den varme og flydende chokolade for at sætte sidste hånd på sin lækre dessert. Derudover er også en dessert som chokoladefondanten, hvor man skal bruge den smeltede chokolade til at udgøre indholdet af desserten. Men eftersom der er så mange desserter, hvor man skal bruge smeltet chokolade, så ville det også være en god ting at vide, hvordan man skal foretage smeltet af chokolade for at opnå det bedst mulige resultat for ens dessert.

 

Sådan skal du smelte chokolade

For at foretage den perfekte smeltning af din chokolade, har jeg lavet en lille guide til dig hvordan du skal bære dig ad. Hvor jeg har hentet inspirationen fra denne guide, som også viser dig hvordan du kan smelte chokolade, men jeg følte blot at den ikke var tilstrækkelig i forhold til mig selv. Eftersom jeg godt kan lide at gå tingene en smule mere ekstravagante i forhold til hvordan de egentlig er, men jeg håber I kan bruge den i fremtiden til at smelte chokoladen den helt rigtige måde.

Det første du skal gøre er at finde en gryde, en skål der skal være en smule større end gryden, og så den chokolade du ønsker at smelte samt en brødkniv. Derefter hælder du en smule vand op i din gryde, hvor du flyder omkring en tredjedel af gryden op med vand, da folk tit begår den fejl at hælde alt for meget vand op i gryden. Så sørg for at der ikke bliver anbragt mere vand end en tredjedel af grydens størrelse. Derefter hakker du din chokolade med brødkniven. Brødkniven er nemlig et godt lille trick, eftersom den giver dig mulighed for at have mere kontrol over chokolade grundet takkerne på brødkniven. Derefter hælder du det op i skålen og placerer skålen oveni gryden med vandet. Så tændes der op for blusset og du lader chokoladen smelte indtil det alt sammen bliver en flydende substans.

Dermed er du sikret, at det bliver en fantastisk omgang af smeltet chokolade, der vil komplimentere desserten som du vælger at tilegne chokoladen. Dertil eliminerer du chancen for et rod når du skal i gang med at smelte chokoladen, og samtidig at der ikke kommer vand ned i chokoladen, da det helst noget som du vil undgå. Du ønsker nemlig ikke at fortynde den lækre smag af chokolade når du skal til at lave desserter.

Desserter hvor du kan bruge smeltet chokolade

Der er mange muligheder for at inkludere smeltet chokolade i desserter, men jeg har også en lille liste af gode forslag til hvilke desserter du kan lave med smeltet chokolade.

Der er som sagt chokoladefondanten, hvilket er en lækker chokolade bombe som er lidt at lave køkkenet. Du vil kunne finde opskrifter af denne dessert i de diverse kogebøger, men du kan også blot foretage nogle søgninger på Google, hvor den vil være let at finde. Derudover er der også lune chokoladekager, hvor du overtrækker desserten med flydende chokolade, hvilket klart kan anbefales. Den er nemlig god, hvis du skal lave en dessert til 10 personer eller mere, dermed er du ikke nødsaget til at lave den traditionelle ovnbagte kage, hvis du skal lave en dessert til mange personer. Dertil får du også vist dine kokkeevner, og med sikkerhed får du også lovprisning og ros blandt dine gæster, der kommer på besøg.

MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |