3 fordele ved at grille på en gasgrill

30. December 2015

Når vi taler om emnet ”at grille” så findes der mange forskellige holdninger til hvad der er rigtig og hvad der er forkert. Nogle mennesker mener, at en kulgrill er den eneste rigtige grill, mens andre sværger til, at en gasgrill er det eneste rigtige værktøj hvis der skal grilles bøffer eller pølser. Jeg vil ikke tage side i denne artikel, men blot kommentere, at begge typer har hver deres fordele og ulemper og hvad du mener vægter tungest må være en personlig beslutning.

1. En gasgrill er hurtig at tænde op


En ting som der dog ikke kan være meget diskussion om er, at det er væsentlig lettere at tænde en gasgrill end at tænde en kulgrill. På en kulgrill skal du finde kullet frem, hælde det op, tilsætte tændvæske eller spritbriketter og endelig tænde og afvente, at grillen bliver varm nok til at du kan smide maden på risten.

Med en gasgrill trykker du på en knap (eller drejer på en knap), sætter ild til og vupti, så er der varme og klar til at blive smidt mad på. Så der er ingen tvivl om, at en gasgrill er perfekt til dem som glemmer at tænde grillen i ordentlig tid (hvem har ikke glemt det en enkelt gang eller to?).

2. Den slukker med det samme


I modsætning til brændende kul, så er en gasgrill let at slukke. På samme måde som at et tryk eller er drej på en knap kunne tænde den, så kan den samme handling slukke den. Efter ganske kort tid er den kølet nok ned til at du kan begynde at gøre den ren hvis du har lyst.

Med en kulgrill skal du enten vente på at alt kullet er brændt eller alternativt skal du kvæle ilden ved at fjerne ilten (hvis du har en kuglegrill) eller ved at hælde vand på. Den første løsning tager stadig tid og kullene forbliver stadig varme og den anden løsning er bare noget svineri. Vand på kul og aske giver en sort masse du ikke har lyst til at leje med.

3. Rengøringen er lettere


Når man er færdig med at grille, så bør man altid gøre den ren så den er klar til brug næste gang og så den kan holde længere. Uanset hvilken type grill man har, så sviner det, at stege mad på en rist/plade og derfor vil der altid være noget rengøring.

Med en gasgrill slipper du dog for et meget vigtigt element og det er, at du ikke har noget kul og askerester som du først skal have fjernet. Selvom mange af nutidens versioner af en kulgrill har askeopsamling mv. så er de ikke 100 procent perfekte og der vil alligevel være en del aske som du skal have fjernet. I blæsevejr kan dette være et interessant foretagende.

En gasgrill skal derimod kun have fjernet madresterne og ikke andet. Når gassen er slukket så er den væk og den sviner i øvrigt ikke.

Om man er til den ene eller den anden type grill er som sagt et personligt valg, men ikke desto mindre, så har gasgrillen nogle fordele som er værd at overveje når man skal ud og købe ny grill.

MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |