Skal du have hjemmelavet marmelade?

28. Februar 2016

Skal du have hjemmelavet marmelade?

Kunne du godt tænke dig noget marmelade til dit franskbrød, men ikke har lyst til det der er oppe hos den lokale købmand, har vi løsningen til dig. Du kan lave din egen marmelade. Selvom du nok allerede nu har afvist idéen og tænkt at det er for svært, kan vi hurtigt fortælle dig at det er meget simpelt at lave en god hjemmelavet marmelade.

At lave hjemmelavet marmelade har mange fordele. Det er mere sundt, da du kun bruger produkter som du har tillid til, og som gerne skulle være økologiske for at undgå pesticider og andre uvelkomne ting i dine marmelade.

Derudover bliver smagen også noget helt andet, og en undersøgelse viste faktisk at der er flere som kan lide at få marmelade lavet af mor end det marmelade som man køber i butikken.

Hvilken marmelade skal du lave?

Når du har besluttet dig for at lave marmelade skal du dog gøre op med dig selv hvilken type marmelade du gerne vil lade. Vi har nemlig gennem mange århundredes prøven fået bekræftet at man kan lave marmelade af alle frugter og bær.

En af de marmelader som er særlig populære i Danmark er havtorn marmelade. Dette skyldes at den giver en god smag, og hvis man blander havtornene med æbler får man en yderst god marmelade som man godt kan være bekendt at servere når der kommer gæster.

Fremgangsmåden på de forskellige marmelader er som udgangspunkt den samme. Det eneste der ændrer sig er naturligvis ingredienserne. Hold godt øje med hvad der skal tilsættes, og selvom det ikke er populært at sige behøver du ikke at følge opskrifterne 100% - står der at du kun må tilføje 1 tsk sukker, men du er helt vild med sukker, kan man godt prøve sig frem med 2 tsk sukker.

I takt med at du får mere erfaring i at lave marmelade kan du ændre opskriften så den passer på dig og din familie Ingen smagsløg er ens i denne verden og der findes ikke en universel løsning eller opskrift på marmelade.

Disse ingredienser skal du bruge

Som vi nævnte før kan du tilpasse dine ingredienser alt efter hvor erfaren du bliver. Som udgangspunkt er der dog nogle ingredienser som du skal bruge for at kunne lave marmelade. Det er ikke mange ingredienser, og hvis du ikke kender til det allerede, vil du måske blive overrasket over hvor få ingredienser der er tale om.

For en god havtorn marmelade skal du bruge sukker, vand, havtorn, æbler og vanilje. Jo mere flydende du gerne vil have din marmelade skal blive, desto mere vand skal du tilføje - og hvis du gerne vil have at din marmelade skal smage mere af æble end havtorn skal du selvfølgelig bare tilføje flere æbler.

Vær dog opmærksom på at fremgangsmåden kan være forskellige fra marmelade til marmelade og det kan derfor være en dum idé at bruge en skabelonbaseret fremgangsmåde.

Køb din hjemmelavede marmelade på en webshop

Mange danskere længtes efter hjemmelavet marmelade, men de kan eller gider ikke selv lave marmeladen. Disse mennesker har i stedet mulighed for at købe hjemmelavet marmelade, som ikke er lavet af maskiner på forskellige webshops.

Alt efter hvilke behov du har, kan der være mange forskellige marmelader og det kan være svært at vælge. Og hvad hvis man ikke kan lide den enkelte marmelade? Svaret er simpelt; prøv dig frem og lad vær med at være kræsen.

Selvom du køber madprodukter over en webshop er webshoppen stadig godkendt af sundhedsstyrelsen og du får derfor ikke fordærvet eller dårlig marmelade. Tværtimod er det marmelade af den bedste kvalitet - for det er dansk marmelade.

Inden du køber marmeladen skal du dog lige gøre dig opmærksom på om webshoppen er en registreret webshop og om den har tilladelse til at handle med fødevareprodukter. Dette er meget vigtigt, da du ellers kan risikere at blive snydt eller få dårlig mad med posten.

marmelade

hjemmelavet marmelade

syltetøj

MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |