Firmafest

30. December 2015

Maden til en firmafest er noget alle ser frem til. Derfor er det også et område af festplanlægningen, hvor der er mulighed for at gøre rigtig mange mennesker glade og tilfredse. Det er vigtigt at maden er velsmagende, anrettet pænt, og at man bliver mæt. Når man har det for øje, så er det om at vælge sit kulinariske fokus og spørge sig selv om man vil have buffét eller potionsanretning, køre én eller flere retter, fokusere på et køkken eller særligt tema, eller mixe forskellige lækre retter sammen. Til den mindre firmafest kan man for eksempel vælge traditíonel dansk festmåltid med steg, suppe og is. Den slags kombinationer kan man gøre relativt billigt, og man kan også få raffinerede måltider i denne kategori, hvor der virkeligt er kræset for ganen med gode, økologiske råvarer. Man kan også sagtens stå for maden selv, det giver mulighed for en grillfest, hvis det er sommer. Står I selv for at tilberede kødet, så undgå for alt i verden at overstege kødet. Sørg for at kødet bliver medium-rare og lad kødet hvile i 20 minutter. Det er på tide at gøre op med well done-vrøvleriet, som ødelægger kødet. Den store firmafest bruger for det meste buffétbordet som en enkel og lækker løsning. Det kan måske ikke lade sig gøre at køre 40 kuverter på samme tid, hvis det skal være potionsanrettet mad. Det kræver i så fald et velstruktureret og velforberedt køkken. Buffetbordet betyder jo, at folk selv sørger for at fylde tallerkenerne op, og kommer hinanden ved imens, hvis man altså kan enes om, hvis tur det er til sovseskålen. Med buffet kan man kombinere mange forskellige slags retter og salater, og en buffet stiller som regel hele selskabet tilfreds, fordi man kan jo bare tage meget af det man kan lide. En oplagt idé til et selskab på omkring de fyrre kunne være en italiensk buffet med pastaretter, salater, kødretter og tiramisu til dessert. Men der er rigtig mange muligheder, hvis man gerne vil eksperimentere. Til en julefrokost hos Infomedia blev der eksempeltvis serveret Juletapas, som var en nyfortolkning af de klassiske retter, serveret i nyt format. Maden kan i sig selv blive en oplevelse, hvis der bliver lagt tid og krafter i at få maden til at spille. Der skal også være noget at drikke imens, man spiser. Her vælger de fleste firmaer at have sodavand, øl, vin og drinks. Det er så vigtigt at sørge for at have glas, der passer til drikkevaren. Det handler om måden hvorpå vinen iltes, og vinglassets konkave form er faktisk med til at ilte vinen på den korrekte måde. Se mere på: Firmafest
MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |