Vejledning til varmeinstallation

30. December 2015

Teknologisk udvikling gør mange ting lettere, men har desværre også tendens til at uoverskueliggøre diverse emner. Fx kan mange personer kigge på ovenstående overskrift og tænke: Hvad er en varmeinstallation? Svaret herpå er som sådan yderst simpelt: En varmeinstallation er måden hvorpå en bygning bliver forsynet med varme. For at tage den teknologiske udvikling op endnu en gang, bliver selv denne simpelhed besværliggjort – for hvor vi før i tiden fik leveret varme fra kraft/varmeværker eller oliefyret har vi i dag nærmest utallige varmekilder, eller varmeinstallationer. En god forretning Når oliefyret en dag står af, er det altså ikke længere en selvfølge, at denne skal erstattes af en varmeinstallation der er forskelsløs. Som udgangspunkt er indkøbsprisen ofte højere på nyere og mere alternative varmeinstallationer, end de traditionelle som eksempelvis oliefyret, men på længere sigt kan der i visse tilfælde være mange penge at hente. Det er dog ikke muligt at udtale, hvorvidt præcis én varmeinstallation er bedre end andre, da flere variable elementer som isolering, årligt forbrug, beliggenhed, tilgængelige ressourcer og lignende må tages med i betragtning. Når det så er sagt, vil det altid være en fordel at lave langsigtede, konkrete beregninger på energiforbruget. Mange muligheder Når man skal vælge den erstattende – eller for nye byggerier, den første - varmeinstallation er der rigtig mange at tage med i betragtning. For at skabe et mindre overblik, kommer her de mest udbredte: • Jordvarmepumpe • Træpillefyr • Naturgas • Luft-vand-varmepumpe • Solvarme-anlæg Det er altså ikke altid nødvendigvis ’den-første-den-bedste’ når man står og skal anskaffe sig en ny varmeinstallation – og vi kan med god grund antage, at fremtiden kun byder på nye og stadig flere indviklede muligheder for varmeinstallation til boligen. Dette er dog på ingen måde en ulempe, da det giver den enkelte forbruger muligheden for at få en varmeinstallation, der er bedre tilpasset til den individuelles behov.
MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |