Nemme pandekager opskrift

30. December 2015

Dette er endnu en af de opskrifter jeg ofte bruger. Faktisk er det den opskrift jeg bruger mest når jeg skal lave eller servere nemme pandekager, og det er simpelthen fordi der kun skal bruges ingredienser som næsten enhver husholdning har.

Portionsstørrelsen er måske lidt rigelig, og svare til at 8-10 mennesker i hvert falde kan få en del pandekager hver :-)

Opskriften er som følger:

  1. 225 gram hvedemel
  2. 75 gram smør
  3. 4 meget store æg (5 mellem)
  4. 1 tsk salt (fint eller groft er lige meget)
  5. 6 dl mælk (7 hvis dejen bliver lidt for tyk)

Fremgangsmåden:

  1. Start med de tørre ingredienser. Tag de tørre ingredienser (hvedemel og salt), læg disse i en skål, og blan/mix eller vend det forsigtigt i skålen. Vi starter altid med de tørre ingredienser, og lægger de våde i bagefter - på den måde vil melen højest sandsynligt ikke lægge sig oven på mælken.

  2. Opvarm en pande/gryde til en jævn temperatur - læg smøren på panden, smelt smøren (den må ikke stege - blot smelte).

  3. I mens smøren smelter, tager du de 4-5 æg og klækker ned i skålen.

  4. Hæld mælken i skålen også.

  5. Nu skulle smøren gerne være smeltet. Tag da panden/gryden og hæld smøren i dejen samtidig med du røre rundt.

Smøren skulle gerne gøre sådan at du ikke behøver bruge mere smør til at bage hver enkel pandekage. Brug ca. ½-1 dl per pandekage. Lad dem få 1-2 minutter på hver side, alt afhængig af hvor høj temperatur panden har.

Velbekomme.

MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |