10 lækre opskrifter på dampet mad

30. December 2015

Har du lyst til at være kreativ med din madlavning en fredag eller lørdag aften, så kast dig ud i en verden af dampet mad. Alt du skal bruge er dine yndlings ingredienser, plastfolie og en masse dejlige krydderier. Husk, at det er meget vigtigt, at du køber det rette plastfolie. Noget plastfolie kan nemlig ikke holde til de varme temperaturer, som maden udsættes for i ovnen, og det er jo bestemt ikke planen, at din lækre og kreative mad skal smeltes sammen med en omgang plastik. Så derfor, hold udkig efter det plastfolie, som tåler varme og køb rigeligt ind. For når du først har lavet et par retter, så er du ikke til at stoppe igen. Fremgangsmåden er nærmest ens, så lad mig starte med at remse 10 lækre retter op, og så kan du jo vælge, om der er en af disse, som du vil gå videre med. Dampede, grønne asparges med sprød bacon, Dampet laks med urtecreme, Dampede blåmuslinger med hvidvin og hvidløgsflute, Dampet kalvekød med ærtepuré, Dampet torsk med æg og kapers, Dampet sej på bund af porrer og kartofler, Dampet sejfilét med couscoussalat og chilimayonnaise, Dampet kyllingebryst med krydderier, Dampet helleflynder med Karl Johan svampe, Dampet oksebryst med peberrodcreme. 10 lækre og rigtig nemme retter, som du kan servere enten til forret eller til hovedret for spændte gæster, som vil dåne over dine kreative evner i køkkenet. Og det praktiske er, at alt fedtstof, væske og ingredienser holder sig inde i emballagen, som er plastfolie. Start med at klippe et passende stykker plastfolie af rullen og placér det på bordet. Herefter udvælger du dine ingredienser, for eksempel grønne asparges, som er vasker og knækker den nederste del af. Herefter lægger du dine asparges på dit stykke plastfolie og lukker stykket i toppen ved at slå en lille knude. Nu er dine asparges klar til at dampet i ovnen i cirka 15 minutter og wola, retten er færdig. Mange kender også plastfolie som en emballage materiale til at afdække varer med på et lager eller til at vikle om en vare for at holde eventuel vand ude. Det er ikke helt det samme plast, som vi bruger her, for der findes nemlig mange forskellige typer af plasten.
MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |