Hvidvin eller rødvin? Det er det gyldne spørgsmål

30. December 2015

Mange spørger ofte, hvad man egentlig bruger en hvidvin til – hvad kan den drikkes til, hvilken mad skal serveres, hvordan skal vejret være, hvad er anledningen osv. Denne korte artikel vil derfor tage udgangspunkt i vinens kunst – hvilken vin skal man mon vælge? Forhåbentlig er du blevet klogere, når du har læst denne artikel. Først og fremmest er det vigtigt at pointere, at en god hvidvin kan drikkes til stort set alt og til stort set alle lejligheder. Den skal blot passe i smag og sødme, men da den naturligt er meget sød i forhold til rødvinen, egner den sig derfor perfekt til forretter, fisk, skaldyr og desserter. Er du i tvivl om, hvorvidt du skal servere hvidvin eller rødvin for dine gæster, så er det vigtigt først at finde ud af, hvad du vil servere til maden, da en perfekt vin kan skabe en kulinarisk smagsoplevelse, mens en uegnet vin kan ødelægge hele måltidet. Er du i tvivl om, hvilken vin du skal servere, så kan du med fordel tage et smut forbi din lokale vinhandler. Supermarkederne har også velegnet personale til råd og vejledning, men det er trods alt hos den faglige vinhandler, du får de mest kyndige råd omkring hvidvine og vine i det hele taget. Som hovedregel kan man sige, at hvis du skal servere fisk for dine gæster, så går du aldrig helt galt i byen med en god hvidvin. Den komplementerer fisk og skaldyr utroligt godt, og den er derfor et naturligt valg for mange. Skal du derimod servere en tung kødret, kan du med fordel vælge at servere en rødvin i stedet for. Hvad du skal gå efter, uanset om du skal servere hvidvin eller rødvin, kigger vi nærmere på i næste artikel.
MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |