Kaffe fra plante til kop

30. December 2015

Enhver kaffebønne starter ud som et frø, som senere bliver tørret, ristet og malet før det bliver brygget til kaffe. Disse frø bliver plantet og spirer, hvorefter de bliver plantet om i mindre og bedre områder. De skal have en del vand mens planten er lille og når de plantes fast skal de have endnu mere vand. Efter kaffetræet er plantet, tager det et par år før der kan høstes noget fra kaffetræet der kan bruges til noget. Det der høstes fra kaffetræerne kaldes kaffebær, og når de er modne og klar til at blive høstet bliver de mørkerøde. Rigtig mange steder plukkes disse bær i hånden, dog er der nogle steder hvor det er lykkedes at automatisere processen lidt mere. Efter kaffen er plukket skal disse bær behandles, og ofte bliver disse tørret ved at blive spredt ud over et stort område. Der anvendes maskiner til at rengøre de indsamlede kaffebønner og disse bliver selvfølgelig også sorteret nærmere efter hvor meget de vejer og hvor store de er. Derudover sorteres kaffebønner med uregelmæssigheder eller forkerte farver også fra. Herefter bliver den behandlede kaffe ofte sendt med skib videre i større sække videre til steder hvor de skal distribueres videre til behandling. Kaffen skal selvfølgelig også ristet, og her bliver de grønne kaffebønner til de brune bønner som vi kender dem fra butikkerne. Nogle vælger dog også at købe grønne kaffebønner selv for at forsøge sig med ristningen på egen vis. Denne proces er ret vigtig i forhold til at få en god aroma og smag i kaffen. Herefter er det blot at male kaffen og derefter selvfølgelig brygge den på en kaffemaskine af en art.
MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |