Lav den rigtige espresso udfra opskrifter

30. December 2015

Espressoen er en kvalitetsbryg og skal gerne serveres allerede indenfor 30 sekunder efter man har brygget den, så den ikke mister for meget smag.

En ren espresso er en stampet kaffe, hvor vandet der bruges er op imod 96 grader. Koppen af kaffe er ganske lille, og ofte får man kun én til to tårer. Ideen er så, at kaffen er så koncentreret, at en lille kop er nok til at tilfredsstille smagsløgene.

Caffé Latte

I dag er det ikke kun espressoen, der er den fortrukne kaffedrik herhjemme. Også mildere kaffedrikke som eksempelvis Caffé latte og Cappucino er meget populære.

Caffé Latte er et skud espresso, hvor der oveni er en stor del steamet (dampet) mælk. Oftest tilsætter man sødmælk for at få en rund og blid smag. Mængden af mælk varieres alt efter smag og behag.

Lær mere om espressomaskiner.

Caffé Latte serveres med en skummet top, hvilket gør den utrolig dekorativ. Også denne kaffeform stammer fra Italien.

Cappucino:

Cappucino er i familie med ovennævnte Caffé Late. Her er dog mere skum på toppen af kaffen, i det kaffen så holdes varm længere.

Cappucino drikkes ofte som en dessert, hvor en Caffé Latte mere er en morgenmadsdrik. Cappucinoen er også en italiensk drik. Der findes et utal af flere varianter af kaffe, og kun din egen og din kaffebar, som sætter grænserne. Smag dig frem og find netop din favorit.

MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |