Hvad skal man gå efter, når man køber mandolinjern?

30. December 2015

Et mandolinjern også blot kaldet en mandolin er et køkkeninstrument, der bruges til at snitte skiver eller stave af alle slags mad- eller råvarer, lige fra kød til grøntsager. Det er både smart og tidsbesparende med en mandolin i sit køkken, men det er vigtigt at kigge på kvaliteten, før man går ud og investerer i et sådant instrument, for der kan faktisk være ret stor forskel.

Snit hurtigt, ensartet og fint med din mandolin

Dette fantastiske køkkeninstrument bliver i dag benyttet af mange professionelle kokke verden over, da det er en nem og hurtig måde at få ensartede skiver til sine anretninger, men det er endnu en sjældenhed i de private køkkener rundt omkring. Dog er populariteten stigende, da man tit ser et mandolinjern i tv-programmer, der handler om madlavning. Eftersigende er det musikinstrumentet af samme navn, der har lagt navn til mandolinjernet, muligvis fordi man spiller lige så hurtigt på en mandolin, som man snitter grøntsager på et mandolinjern. Disse instrumenter - dem til køkkenet, forstås - findes i mange forskellige størrelser, modeller og prislejer. Normalvist bliver de største brugt til større skiver eller stave, som for eksempel pommes frites, og de mindre af slagsen til fintsnittede grøntsager eller lignende, man kan bruge til eksempelvis wok.

Pris og kvalitet af mandolinjern

Ofte hænger pris og kvalitet sammen, når det gælder mandolinjern, men du kan selvfølgelig være heldig at finde en god mandolin til billige penge. Som privatperson er det desuden også sjældent, at man har brug for et af de helt dyre, som da også er beregnet til at stå i restauranter. Både private madentusiaster og professionelle kokke bør gå efter et mandolinjern, der ikke bliver hurtigt sløvt i skærebladet. Dette køkkeninstrument er nemlig beregnet til at kunne skære eller snitte lynhurtigt, og så går det ikke, at man går på kompromis med kvaliteten.
MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |