Vin Legs

30. December 2015

Vin Legs

Hver gang et stykke tid vil du se nogen hvirvel deres glas vin, hæve den mod lyset og se med tilbageholdt åndedræt for vin ben skal vises, en mytisk indikator for vinens kvalitet. Disse ben, eller revner som den franske henvise til dem, er de striber af vin, der på den side af vinglas. Benene blev engang anset for at være forbundet med en vin kvalitet (jo flere ben, jo højere kvalitet). Men benene har mere at gøre med fysik, vinens overfladespænding og alkohol indhold, end opfattede kvalitet.

Vin er en blanding af alkohol og vand, alkoholen har en hurtigere fordampning og en lavere overfladespænding end vand, effektivt tvinger alkoholen fordampe ved en højere hastighed. Denne dynamik muliggør vandets overfladespænding og koncentration til at øge, presser benene glasset op indtil overfladespænding skubber vandet i perler. Endelig tyngdekraften vinder kampen og tvinger væsken at rive ned glasset i en besejret streak. Stadig ikke overbevist om, at det er fysik og ikke kvalitet, der driver dette fænomen? Prøv at dække dit næste glas vin og se, om benene til stede dramatisk falde, når dækket i forhold til når de er åbne. Ingen fordampning, uden ben. Nyd ikke desto mindre.

Købe vin online på: http://www.supervin.dk/

MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |