Hold dine gryder og pander rene

30. December 2015

Udstyret i køkkenet er noget af det vigtigste vi har, fordi det er det som vi bruger i vores madlavning. Mange af os har det dog med at torturere det lidt i vores unge år, med hensyn til ikke helt at gøre det rent nok eller kommer til at beskadige det for meget. For eksempel har vi det med at smide den varme pande direkte ind under det kolde vand og få den velkendte lyd: splsssh! Dette er dog ikke det mest venlige man kan gøre for sin stakkels stegepande, hvor den nemt kommer til at blive bukket og ubrugelig hen over årene.

Derfor kommer her en lille hurtig guide til at holde styr på dit køkkenudstyr, således at du ikke skal ud og bruge penge på at erstatte det. Hvis vi tager gryderne så er det en god ide efter at de har været i brug at sætte dem lidt i blød (i varmt vand), mens du spiser - så er de meget nemmere at gøre rene når opvasken kommer. Skrub dem en gang for at få det værste væk og brug derefter opvaskemidlet for komme helt til bunds. Alt efter hvilket materiale og overflade dine gryder er i, så pas på med ikke at komme til at ridse dem med for hård en børste. Hvis der sidder noget i bunden som er fuldstændig umuligt at få af, så kan du med fordel smide vand i og så koge det lidt op, således at det frigives.

En andet lille husmoder trick når der skal passes på gryderne, er ikke at smide saltet i vandet, før det koger. Det har det med at skabe små plamager nede på bunden, som ikke rigtig kan fås væk igen. Det udelukkende kosmetisk, men derfor kan det stadig være ærgerligt. Ellers skal man også bare acceptere at redskaberne også har deres levetid, så køb godt ind og ikke bare det billigste du kan finde og så skal det nok holde mange år frem.  

MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |