Lej et fadølsanlæg og få glade gæster

30. December 2015

Lej et fadølsanlæg

Giv dine gæster kolde øl

Når du skal holde din sommerfest, er det værd at overveje, om man skulle leje et fadølsanlæg. Bare det, at gæsterne ser at der er stillet et fadølsanlæg op, giver stemning og fortæller gæsterne, at her er det tilladt at drikke mere end én øl. Folk kommer simpelthen i rette stemning blot ved synet af dette prægtige instrument, som flyder med iskolde fadøl.
Et fadølsanlæg er utroligt let at betjene og når anlægget først er sat op, kan gæsterne som regel selv skænke (selv om erfaringen siger at en bartender kan være en god ide - en tjans som de fleste venner/bekendte som regel er lette at overtale til at tage.

Sådan gør du, når du skal servere din fadøl

For at fadøllen ikke skal skumme voldsomt, skal du hælde glasset på skrå - gerne mere end 45 grader - jo mere du hælder glasset jo mindre skummer den.
Det er vigtigt at anlægget er nedkølet tilstrækkeligt - elllers skummer øllet også.
Når du trækker i hanen i anlægget skal du huske at trække den helt ned i vandre, så den er helt åben - ellers skummer øllet nemlig også.
Du kan åbne hanen en smule for at lægge et nydeligt lag skum på en øl, som ellers er helt uden skum.

Studenterparty eller reception - hvor meget øl skal der til?

Som regel kan studenter og andre tørstige godtfolk til drukfester drikke 8-10 fadøl pr. gæst, mens folk til receptionen ofte har nok med en enkelt eller to fadøl. Familiefester ligger som regel et sted i mellem og afhænger at temperatur og generel tørst hos gæsterne. På en varm sommerdag eller i et letopvarmet lokale drikkes lidt flere øl, end hvis de serveres et lidt køligere sted. Der er ca. 75 stk. fadøl á 33 cl. i et almindeligt fadølsanker - så er det let at regne ud hvor mange du skal bruge. Husk at det oftest er skønnere med et par ekstra fadøl end det er at løbe tør.

Fordele ved fadølsanlæg contra flaskeøl

Med et fadølsanlæg kan du have dine fustager klar lige i nærheden og på den måde slippe for at slæbe flaskeøl frem og tilbage. En bartender i en vel opsat fadølsbar kan således alene betjene rigtigt mange gæster.
Flaskeøllene skal desuden lægges på køl (hvis du da ikke lige har et stort kølerum i nærheden). Fadølsanlægget leverer iskolde øl hele aftenen og natten med.
Hvis du holder din fest i nærheden af have eller græsplæne kan glasflasker som går i stykker være meget ubehageligt, da det er vanskeligt at finde alt glasset med risiko for at man senere finder skårene med sine bare fødder. Fadøllet serveres i plastickrus som let kan opsamlet - også selvom de er smidt rundt i hele haven til en rigtig abefest.

Kig evt. forbi Bord Dæk dig, som udlejer fadølsanlæg i København og for den sags skyld resten af Sjælland.

MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |