Hjemmelavet chokolade is - Så nemt er det..

30. December 2015

Sommeren er over os og for mange betyder det også grill mad og lange dage på stranden. Men hvis man nu har ligget på stranden hele dagen, spist lækker grill mad og hygget sig med familien, hvad mangler der så før dagen er fuldendt? En god dessert, og det er her chokolade isen kommer ind i billedet, for den er danskernes farvorit is..

Her får du en super hurtigt guide til at lave dine egen hjemmelavede chokolade is, så jeg håber du kan bruge den..

Ingredienser til 3 liter:

½ liter vaniljecreme 14%

½ liter piskefløde

220gram mørk chokolade 55%

Du starter med at komme vaniljecremen i fryseren i godt og vel en times tid, mens den str derinde kommer du piskefløden i en gryde hvor du langsomt bringer den i kog under omrøring..

Derefter kommer du chokoladen ned i gryden og fortsætter med at røre rundt, når chokoladen er smeltet så tager du hele mixet op i en skål og kommer den i køleskabet i en times tid..

Når begge ting har stået i en time tager du det ud igen.. Chokoladecremen med fløden pisker du sammen så det bliver en slags chokoladeflødeskum. Vaniljecremen rør du sammen så den bliver tyk.. 

Der efter blander du de to ting sammen under langsom røring, og derefter kommer du det hele op i en metalform som kan rumme hele mixet.. Kom noget folie ovenpå metalformen og stil den i fryseren i ca. 8-12 timer. 

Husk at du skal røre et par gange i den mens den er i fryseren for ikke at den skal krystalisere.. Så 2 til gange skal du minimum ud og røre i den..

Har du ikke nogen ismaskine så du nemmere kan lave hjemmelavet is, så kan du se ismaskinetest.dk stedet hvor du finder alt om ismaskiner samt test og anmeldelser..

Syntes du derimod at det er svært at forstå en opskrift på tekst, så er her en god video af hvordan du laver din egen hjemmelavede chokolade is fra bunden.. Den kan være noget nemmere at følge og forstå..

MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |