At opbevare uåbnet rødvin

30. December 2015

Det er vigtigt at vide, hvordan man skal opbevare sin rødvin inden den bliver åbnet, da vinen meget nemt kan blive ødelagt, hvis man opbevarer den forkert.
Det er vigtigt at rødvinen gemmes i et mørkt rum, da for meget UV-stråling kan give vinen en dårlig lugt og dermed også en dårlig smag. Hvis du ikke har et mørkt rum til vinen, kan du vikle et stykke stof omkring flasken, så der ikke når lys ind til vinen.
Det er vigtigt at undgå temperatursvingninger. Sørg for at holde en konstant temperatur på 12 grader, og undgå at opbevare vin i køkkenet, hvor temperaturen ryger op og ned på grund af madlavning. Du kan eventuelt investere i et termometer og hænge det op der, hvor du opbevarer vinen.
Flaskerne skal ligge ned inden de bliver åbnet. Hvis de ligger længe, skal proppen være i konstant  med vinen, da den ellers vil tørre ud. Sker det, vil den ikke isolere lige så godt, og vinen vil hurtigt blive gammel.
Rødvinsflaskerne bør ikke ligge et sted, du åbner og lukker så ofte. Der skal ligge så stille som muligt. Undgå derfor at opbevare dem sammen med støvsuger og lignende.
Som du kan se behøver du ikke en flot vinkælder til atopbevare rødvin. Et par ideer til hvor flaskerne kunne ligge, kunne være under sofaen eller i et mørkt skab.

MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |