Pandekager - Skal det nu være noget specielt?

30. December 2015

Mange danskere elsker pandekager, og med god grund. En vellavet pandekage kan smage fantastisk, og så kræver det ikke verdens største madlavnings evner at producerer en pandekage. Hver familie har typisk deres helt egen pandekage opskrift, altså når laver meget primitive pandekager med kun de basale ingridienser, i mens andre laver meget advancerede med ingridienser som vanilje, citron og snaps!

Det er dog de færreste som ved at konceptet bag pandekager faktisk er mindst 1600 år gammelt. De første omtalelser og beskrivelser af pandekager er dukket op i referencer fra det 5 århundrede. Her producerede de gamle grækere pandekager af hvede, oliven olie, honning og mælk. Hvilket de spiste til middagsmad. 

Pandekager blev dog først kaldt pandekager, eller Pancakes i slutningen af 1800 tallet. 

I dag findes der pandekager i hele verden, nærmest hvert land har deres egen version af pandekager. Hvis du backpacker rundt i Asien, så vil du opleve at banana pancakes, eller banan pandekager er nærmest en del af enhver turist restaurant. 

I Indien producerer de primært pandekager af ris, og her kaldes de enten Dosa, Uttapam eller Appam. Tager du til Indonesien, så får du en pandekage ved navn Serabi, som er produceret af ris mel og kokusnød. I Japan kan du få Okonomiyaki, som er pandekager lavet af æg, mel, kål og andre spændende ingridienser. Mange lande har som sagt deres egen version af pandekagen, nogle sjovere end andres. Mon ikke nogle udlændingen ville kigge skævt til vores pandekager med is?

Pandekager er en af de mest udbredte retter i verden, og mon ikke den vil blive ved med at være det. Skal du have inspiration til pandekage opskrifter, så kan du finde nogle virkelig gode på nettet.

Velbekomme derude :-)

MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |