Lav dine egne lækre pandekager

30. December 2015

Der er intet så lækker som dine egne hjemmelavede pandekager. Uanset om du bruger dem som mad sammen med kød og grøntsager eller som dessert sammen med is, syltetøj og sirupper er hjemmelavede pandekager lækre og velsmagende.

Få her inspiration til dine mad- og dessertpandekager. Der er et utal af forskellige måder du kan lave og bruge dine pandekager på. Det handler om at tænke kreativt og være åben overfor nye ideer. Her prøver vi at give dig et par nye fifs til inspiration.

Madpandekager

Pandekager kan være super lækre til almindelig aftensmad. Madpandekager er hurtige og lette at lave. Bland eksempelvis oksekød og grøntsager i dejen og lav dem på panden. Her kan det eksempelvis anbefales at lave en krydret karrypandekage med kyllingestykker og squash eller aubergine tern. Det give nogle lækre, fyldige og sunde madpandekager.

En måde at bruge madpandekager på er ved at bage dem i ovnen sammen med en god krydret kødsovs. Server eksempelvis med ost, salat, dressing og guacamole. Du kan også bruge dine hjemmelavede pandekager til eksempelvis kylling og kebab.

Dessertpandekager

Oftes bliver pandekager brugt som dessertpandekager og det er der en grund til – pandekager med vanilje eller sukker er perfekt til en god dessert. Sammen med is, chokolade, nødder og diverse sirupper kan varme nylavede pandekager gøre underværker.

En måde at blive inspireret til nye pandekageretter er ved at kigge i kogebøger eller på nettet. Bliv eksempelvis inspireret af en basisopskrift fra det norske. På Google, hvis man søger på norsk, kan man finde rigtig gode basisopskrifter på pandekager som de naturligvis kalder pannekake oppskrift (norsk for pandekage opskrift). Her blander de mel, smør, ’melk (norsk for mælk)’ og salt i en simple men god blanding.

Med en god basisopskrift i hånden kan du modificere den til din egen smag samt eksperimentere med forskellige ingredienser. Ofte er der tilbehøret og de mange ekstra ting der gør forskellen på en god og en dårlig mad eller dessertpandekage.

Tilbage er der blot at ønske god madlavningslyst. 

MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |