Marokkanske Mandelkager

30. December 2015

Denne opskrift på marokkanske mandelkager er rigtig lækker, og kan serveres for stort set alle, hvis ikke du har lavet sådanne småkager før, så vær forberedt på en noget positiv overraskelse, da de er virkelig lækre.

Opskrift:

  • 200 g. mandler
  • 300 g. kartofler
  • 2 mellem-store æg
  • 125 g. sukker
  • 2 spsk syltet appelsinskal
  • 100 g. hvedemel
  • 4 tsk bagepulver
  • 2 spsk mørkt rørsukker


Fremgangsmåde:
Hak mandlerne fint i en foodprocessor - du behøver godt nok ikke en foodprocessor, det er ikke nødvendigt hvis ikke du har en, da du så blot bare kan hakke mandlerne rigtig fint med en skarp kniv.
Kog kartoflerne, og afkøl dem. Efter afkølingen af kartoflerne, moser eller river du dem i små strimler. Pisk æggene skummende og hvide, med sukkeret. Tilsæt de finthakkede mandler, de moste eller revne kartofler, og appelsinskallen - rør massen godt og grundig sammen. Bland nu hvedemel og bagepulveret i en skål og sigt det ned i dejen - du skal nu røre dejen sammen, så den virker ensartet. Sæt nu dejen på 1-2 bageplader, alt efter hvor store kagerne skal være. bagepladerne bør være belagt af bagepapir, så dejen ikke hænger ved, når de er færdige i ovnen.
Jeg anbefaler også at du bruger 2 skeer til at lave kagerne med, på bagepladerne. Når dette er gjort, drys da rørsukkeret over disse, og bag kagerne ved 180 grader i 20-25 minutter til de er gyldne og lækre.

Energi: ca. 90 kalorier per stk. alt efter størrelse. Men hvis du laver omkring de 30 stk. så vil der være omkring 90 kalorier per kage.

MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |