Sådan frankere du korrekt

30. December 2015

Mange kan ikke finde ud af at frankere korrekt, og det kan også nogle gange være svært at vide hvor meget ens brev vejer, og dermed også hvor mange frimærker man skal smide på. Det er dog rigtigt dumt, da det ikke tager lang tid at finde ud hvor mange frimærker man skal smide på, og det er træls at skulle døje med at betale gebyret for underfrankering.

Det er sådan set meget simpelt at finder ud af, hvor meget porto man skal have på. Først og fremmest så skal man selvfølgelig vide hvad det koster i porto, inden for forskellige vægtintervaller. Dernæst skal man vide hvor meget ens brev vejer. Personligt sender jeg ret mange breve, og af forskellig størrelse og indhold, det er derfor svært at gætte sig til om brevet lige vejer et par gram over eller under intervallet. Det bedste værktøj til at vurdere det er selvfølgelig vægte. Det mange dog glemmer er at de har en fin vægt til det formål, nemlig en køkkenvægt. En køkkenvægt er helt fin til at vurdere hvor mange frimærker der skal på. Jeg har hentet en oversigt over priserne på posthuset, så det tager altså ikke mange sekunder for at finde ud af hvor meget der skal på.

Det var et meget simpelt men efter min mening meget brugbart, da det er en metode jeg bruger hver gang. Jeg håber du synes det samme.

MENU
0-100 | 100-200 | 200-300 | 300-400 | 400-500 | 500-600 | 600-700 | 700-800 | 800-900 | 900-1000 | 1000-1100 | 1100-1200 | 1200-1300 | 1300-1400 | 1400-1500 | 1500-1600 | 1600-1700 | 1700-1800 | 1800-1900 | 1900-2000 | 2000-2100 | 2100-2200 | 2200-2300 | 2300-2400 | 2400-2500 | 2500-2600 | 2600-7200 | 2700-2800 |